Skønhedens Ø, som Korsika ofte kaldes, er i manges øjne (incl. Lars Steen Hansens) det ultimative sted at gå i bjerge og blive bjergtaget.

Korsika er på størrelse med Sjælland men har noget højere bjerge. Korsikas bjerge er forholdsvis unge foldebjerge og det højeste bjerg, Mt. Cinto, er 2704 m.o.h. At bjergene er unge betyder at bjergene er spidse og der er meget terræn imellem dem. Går man således på vandreruten GR20, som går diagonalt ned over øen, går man i virkeligheden ikke særligt mange kilometer men mange mange højdemeter hver dag.
Billedet ovenfor er fra toppen af Restonika-dalen - på vej til Lac de Caputellu. GR20 har sit højeste punkt i Punta á Porta er 'hullet' eller det lille 'V' i ægget som ses lige midt i billedet.

Billeder taget i Punta á Porta i slutningen af september i 2014.

Korsika er et fantastisk sted at vandre, og ikke helt så dramatisk som disse billeder viser. Bjergtaget laver i 2023 en Slow-trekking tur på en blanding af GR20 og Mare e Mare ruterne. Turen bliver med udgangspunkt i Korsikas gamle hovedstad, Corté, og går op igennem Tervignanodalen til GR20 - igennem Punta á Porta og ned til jernbanen enten i Tatone eller i Vizzevone. 


Turen til Korsikas bjerge er for alle der vil på 'langsom' og alligevel en noget strabadsiøs TUR... På turen lægges der vægt på, at vi er ude for at bruge os selv, at alle bidrager med det de kan og at vi er på TUR sammen.
Turen bliver planlagt i hensyntagen til deltagernes formåen og der vil være adskillige plan b'er. Stemning, indstilling og tilstedeværelse udgør i Bjergtagets filosofi de væsentligste parametre der skaber den gode tur. Bjergtaget har styr på logistikken,forplejningen og strabadsniveauet, men vi fordrer positiv mental og fysisk deltagelse af alle vore gæster.
Bjergtaget, og d.v.s. undertegnede Lars, har stor erfaring med vandring på Korsika vandring. Vandreturen på verdens smukkeste ø og i verdens smukkeste bjerge i uge 38 bliver ikke planlagt til mindste detalje, men vi vil starte turen i Korsikas gamle hovedstad Corté og går ud igennem Tervignanodalen til GR20. GR20 tager vi derefter sydover ...


Vi vil gå ...

 1. Corté ind igennem Tavignano-dalen på Mare a Mara til Refuge de la Sega. Vi overnatter på de la Sega.
  En tur på 10-11 km, 7-8 timer fordi vi skal bade mange gange og stigninger på i alt omkring 600 højdemeter. Vi går langs floden Tervignano - i makí og skov og vi har hyppige stop hvor vi bader i Tervignano.
 2. Fra dé Zega op og ud på GR20 og op til Refuge de Manganu. Vi overnatter på Manganu.
  En tur på 9-10 km (6-7 timer) og en stigning på omkring 500 højdemeter. Vi kommer nu op og ud af skovene ud på sletten ved Lac de Nino og foran os har vi nu de helt høje bjerge.
 3. Fra dé Manganu op og igennem hullet 'Punta á Porta' og på ægget i toppen af Restonica og ned til Refuge de Petra Piana. Overnatning på Petra Piana.
  En tur på 8-9 km og har en stigning på samlet 800 højdemeter og et fald på samlet 560 højdemeter. Etappen bliver Turens mest 'breathtaking' på mere end en måde. På etappen er vi på de mest storslåede udsigter over Restonicadalen og hele Korsika, vi ser sandsynligvis lammegrippen og vi kommer virkelig til at føle os som 'on the top of the world'. Etappen er også turens mest krævende og tager 8-9 timer.
 4. a) Vi laver en dobbelt overnatning på Petra Piana hvor vi har en slags fridag - men dem som har lyst og kræfter går med Bjergtaget på Monte Rotondo (Korsikas 2. højeste bjerg på 2622 m.o.h.) hvor der er fantastisk udsigt over hele (næsten) Korsika og over den gamle hovedstad Corte. Eller b) går vi fra Petra Piana ned og spiser frokost på Bergerie dé Tolla.... og herfra går vi videre enten aa) af GR20 - vest om Monte d' Oru - til Refuge de L' Onda og overnatter - eller bb) ud på Mare á Mare til Tattone togstation. Turen ned fra Petra Piana starter meget stejlt og faldet er på ialt 900 højdemeter - men efter det voldsomme fald er det forholdsvis let gang igennem skov og langs flod (badning) til L' Onda eller Tattone.
  Går vi (a) op til de L'Onda for overnatning - går vi næste dag til Punta Maratellu og ned forbi De Engelske Vandfald til Vizzavona togstation. Turen vest og sydom Monte d'Oru er en tur med 560+590 meter stigning og derefter et fald på hele 1100 meter. Turen er ca. 9 km og vil tage 6-7 timer.

Uanset om vi tager på Rotondo, og hvilken vej vælger dagen efter rundt om Mt. d' Oru tager vi efterfølgende med TGV-toget (Le Train de grand vibration) enten fra Tattone eller fra Vizzavona igennem jernbanelinjens fald på 300 højdemeter, over Eiffel-broen (ja, den Eiffel) og de 2 x 180 graders sving tilbage til Corté.

Billeder: Vandring i Tervignanodalen. I det helt høje - stien ned til Petra Piana. Og opstigningen fra Manganu til Porta á Punta.

Udstyr som du behøver til den fantastiske tur til Korsikas højeste bjerge...

 • Rigtig god rygsæk 60-80 liter
 • Rigtig gode vandrestøvler... som er gået til!
 • Vandretøj (shorts, skjorte/bluse mv.) 2 sæt (et par lange vandrebukser eller zip-off shorts er nødvendig)
 • Diverse undertøj, badetøj, sokker og hat
 • Fleecetrøje - det bliver køligt om aftenen
 • Regnjakke og bukser (tynde og lette)
 • Sovepose (let og lille) med komforttemp. på omkring 0 grader
 • Liggeunderlag (let og komfortabel)
 • Let spisegrej og vanddunk(e) skal kunne holde 3-4 liter

Turen til Korsika er endnu i planlægningsstadiet, men vandreturen bliver lagt ind som en del af en uges- eller 14 dages tur - og der vil være adskillige dage på egen hånd. vi, Bjergtaget ved Heidi og Lars, arrangerer og kommer til at 'drive' turen på Korsika imens vi kun vejleder til den bedste transport København-Bastia.

Korsika-turen 2023 er endnu ikke datosat, men ligger i august 2023. Turen kan du lave som en 14-dages eller en uges tur - og vandreturen vil udgøre 4-5 dage. Er du interesseret - spørg endelig ind til turen.  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

maj 2022

Bjergtaget v/Lars

Slow-trekking ture