I pinsen går vi Ipuitaq - Narsaq

StrygNarsaq

Turen starter fredag aften med at vi sejler til Ipuitaq og derefter går en times tid nordpå i fjeldet - til et smukt sted ved elvene.

Turen bliver en 3-dags tur med alle overnatninger i telt. Dagsetaperne bliver ikke så lange ~ 10 km, især søndag bliver lidt stabadsiøs da vi har en lidt hård stigning. Turen forventes at slutte mandag eftermiddag i Narsaq.

Turen er en ægte slowtrekking tur hvor vi undervejs får tid til at se de smukke udsigter og filosofere over livet. Og måske kommer vi ikke op på Redekammen, men vi kommer til at se den!

Vi telter som sagt hele vejen og vi skal derfor have telte, sovegrej, køkkengrej og alt mad med... hvorfor du skal regne med at bære en hel del. Vi går efter det princip at dem der kan bære skal bære... men det kommer til at ligge i omegnen af 15-20 kg for kvinder og 20-25 kg for mænd.

Som det ser ud p.t. er vi 7 deltagere på turen, men flere er velkomne til melde sig på. Vi sejler med Polar-TUT fra Qaqortoq og Narsaq fredag den 7. sidst på eftermiddagen. Og vi når en båd tilbage til Qaqortoq mandag sidst på eftermiddagen. 

Turen fordrer fjeldudstyr ... hvilket indebærer fjeldtøj, regntøj, uldundertøj og et par ekstra trøjer og en dunjakke. Gode vandrestøvler er et "must" og turen fordrer også en ordentlig rygsæk ... (55-65 liter til kvinder og 60-80 liter til mænd), en god sovepose (~minus 5 i comfort) og et godt liggeunderlag. Har du et letvægtstelt tages det også med, men ellers har vi (Heidi og jeg) nogle stykker - det koordineres. Vi (Heidi og jeg) tager også kogegrej og forplejning med til hele turen. Du forventes dog at have spisegrej med og i særdeleshed ... "surprises" til den svære opstigning og andre stunder. 

 

Pris for turen excl. transport men incl forplejning bliver kr. 500 pr. person.

Som tidligere nævnt forventes dem der kan bære at bære... og der bliver en del fælles grej og mad som skal fordeles.

Udover telte har vi også et par liggeunderlag og andet fjeldgrej og -tøj som kan lånes - spørg hertil!

Nærmere oplysninger bliver lagt op på siden her...

22. maj 2019 /Lars


Bjergtaget laver slowtrekking året rundt - og alle er velkomne med. Turene har til formål at komme ud for at få rørt vore kroppe, opleve den fantastiske natur og få nogle hyggelige snakke om - alt muligt.

Bjergtaget (Lars) 22 maj 2019