Bjergtaget er et lille selskab som har til formål 'at få flere mennesker til at bruge naturen (ordentligt) mere...'

Og med dette formål arbejder Bjergtaget ad to veje:

  1. Bjergtaget tager mennesker (alle som gerne vil - og dem der skal skubbes lidt) med ud i naturen på tur under Slow-trekkingbegrebet. Slow-trekking handler primært om at have sig selv med ud i naturen (det er altså ikke kun krop) og handler således om at turde 'være' som et helt menneske i naturen. Slow-trekking er dog også at gå, cykle og stå på ski på lange ture og blive fysisk brugt ... men vi sørger hele tiden for at vi alle er 'hele' med.
  2. Bjergtaget udvikler, bygger og monterer wifi-baserede lærings- og formidlingsstationer (nu også med logning) med det formål at få flere mennesker til at bruge naturen mere og at få flere mennesker til ydmygt at reflektere over naturen, deres natursyn og deres forbrug af natur - og resourcer. Vi ønsker at oplyse og gøre mennesker mere reflekterende over det at være menneske i verden og naturen. 

Bjergtaget forholder sig selvfølgelig selv ydmygt reflekterende til andre mennesker, samfund, natur og verden - og til brug og forbrug af samme...

 

Bjergtaget er Lars Steen Hansens lille enmandsselskab som er grundlagt tilbage i 2003. Jeg (Lars) startede selskabet alene som et fritidsselskab som var drevet af:

  • min egen store glæde ved at gå i fjeld og bjerge
  • min store glæde ved at se andre - som jeg havde fået slæbt ud i bjergene - lyse op og sige ... "yes, jeg fandt det...!" - altså det at blive bjergtaget af at gå i bjerge.

Hurtigt opdagede jeg at en god tur i fjeldet var godt fysisk for kroppen. Og dernæst opdagede jeg at en god tur i fjeldet - gerne med nogle topture hvor man kan komme op og se ud... også er mentalt healende. Min oplevelse var at turene i fjeldet var godt for mig som menneske - men ikke nok med det, jeg syntes, at jeg så at andre mennesker også havde stor gavn og glæde af at være med i fjeldet. På en eller anden måde var vi blevet mere 'hele' når vi efter nogle gode dage i fjeldet kom ned igen.

I begyndelsen foregik turene mest i Norges fjeld og i Korsikas bjerge. Billederne her stammer fra Fidjedalen i Norge - mere end 10 år tilbage.

   

 


Næsten hele vejen op igennem 00'erne var jeg om sommeren guide for Suntours på Korsika og fik min destiantion til - for dem der lod sig medrive - at handle om at komme op i de helt fantastiske bjerge som er på 'Skønhedens Ø'. Billedet her - mit visitkort - er fra det højeste punkt på GR20 (2220 m.o.h.) på Korsika.


I 2006 afsluttede jeg mit religionsvidenskabelige- og filosofistudie på Aarhus universitet hvor jeg skrev om Maurice Merleau-Ponty og hans krops-fænomenologi. Jeg fik med dette speciale også sat et fænomenologisk og eksistensfilosofisk perspektiv på min store begejstring for at gå i bjerge.

I 2010 opstod en mulighed for at forene min fortid indenfor elektronikbranchen, mit entreprenante gen og min store interesse indenfor at 'få flere mennesker med ud i naturen mere!'. I første omgang fik jeg til opgave at bygge solcelle-strømforsyninger til digitalformidling via bluetooth i Åmosen, på Sydøstlolland og ved Præstø Fjord.

 

Sidenhen skrev jeg folderen Præstø Fjord - fra søsiden og byggede bådsheltere ved Præstø Fjord.

I 2012-13 udviklede jeg og byggede de første wifi-baserede formidlingsstationer til Rold Skov.

Og i 2013, 2014 og 2015 udviklede og byggede jeg mere og mere 'smarte' wifi-baserede formidlingsstatioener til Hyllevang på Nyord, til Hovby Eng i Faxe og senest to meget veludviklede stationer til Vordingborg Kommune til brug ved Præstø Fjord.

2016 startede med at Bjergtaget lancerede begrebet Slow-trekking og afvikler ture i DK, Norge og på Korsika under det begreb. 

Og i 2016 indgår Bjergtaget et samarbejde med Kolding Kommune om at udvikle formidlingsstationerne til også at være klima- og miljølogningsstationer.

Plakaten -billedet er fra Holden Strand på Lolland hvor en af Bjergtagets stationer er opstillet. (Bjergtagets stationer bruger dog ikke længer QR-koder for login.)

 

Bjergtaget v/Lars Steen Hansen

Ingerslevs Boulevard 17 3.th.

8000 Aarhus C

Tlf: +45 22708653    Mali: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR: 32682847

 

August 2016

Bjergtaget v/Lars