lshiNuuk2Selskabet Bjergtaget er grundlagt, udvikles og drives af Lars Steen Hansen.
Selskabet Bjergtaget driver med:

 • at udvikle og producere lokale wifi-baserede natur/kultur formidlingsstationer og natur/kultur læringsplatforme.  
 • at udvikle, tilrettelægge og tage afsted på Slow-trekking ture med mer' eller mindre eksistensfilosofisk islæt.
 • at formidle om bæredygtighed og kreativt tænke og handle bæredygtigt.
 • arbejder engageret med den grønne omstilling og alle dens facetter.

Selskabet driver således med flere forskellige aktiviteter - men Lars søger at drive selskabet på et etisk, eksistensfilosofisk og bæredygtigt grundlag. Selskabet har således en antropologisk og en miljø- og energimæssig grøn profil, hvor vi forsøger at opføre os ordentligt og forsvarligt.

 

Lidt om mig - Lars - som ejer og driver selskabet

Jeg er årgang 1959 og trådte mine barnesko på landet i det midtjyske lidt syd for Silkeborg. Jeg har altid haft et nært forhold til naturen - og færdes stadig, så ofte som muligt, på alskens måder i naturen. Naturen og dens mangfoldighed betyder rigtig meget for mig, men jeg er, qua min endnu større interesse for 'det at være menneske', meget optaget af hvad det vil sige at være et kultiveret ordentligt menneske som er og tør være i naturen.

Filosofisk er jeg således ontologisk-eksistentiel optaget - hvilket vil sige, at jeg er optaget af hvad det vil sige at være et menneske i verden. Jeg er optaget af hvordan mennesket på den ene side er født ind i en verden som allerede eksisterer og hvordan det alligevel kan komme til at opfatte sig som fri og ansvarlig i denne verden.

Jeg er meget optaget af hvad det vil sige at være menneske - og måske især optaget hvad det vil sige at være en blanding eller et paradoks af natur og kultur, som mennesket i mine øjne er.

Det er netop forholdet mellem kultur og natur og menneskets forhold til naturen der har ledt mig til at beskæftige mig med fokuspunkterne:

1) Formidling af natur (og kultur) til mennesker. Slow formidling - hvor det handler og om at formidle og samtale om at være livsduelig og kunne mestre livet. Og alt dette gør jeg/vi helst i handling - ude i naturen. Det handler om mental og fysisk sundhed på højt plan.

2) At få mennesker til 'at være' i naturen - så mange som muligt og så meget som muligt. Når det handler om 'at være' i naturen, handler det blandt andet om 'at turde stå stille derude' og sanse det der er omkring dig. Derfor er mine ture ud i naturen 'Slow-trekking' og handler om at komme ud naturen, at bevæge sig i naturen, at komme smukke og fantastiske steder hen - gerne op - samt at have sig selv med hele vejen. 

 

For at rodfæste mine tanker og aktiviteter med Bjergtaget skal jeg blot nævne at jeg er/har:

 • Cand.mag. i Religionsvidenskab og filosofi fra Aarhus Universitet.
 • Uddannet Gestaltterapeut fra Voervadsbro Gestalttræningscenter.
 • Elektroniktekniker fra Aarhus Tech.
 • Kurser i Kommunikation, coaching og ledelse.
 • Kurser i Fjeldskiløb på højfjeldet/trægrænsen og brevandring.
 • Erfaring med undervisning på gymnasialt niveau
 • Erfaring med ledelse af teams og mindre arbejdsfælleskaber
 • Erfaring med eksistensfilosofisk rådgivning for bedre trivsel og liv
 • Erfaring med bæredygtig natur og enerigiteknisk faglig rådgivning

Se Lars' filosofiske C.V.

Se Lars C.V. "Grøn omstilling og klimaneutralitet"

 

28. maj 2023

Bjergtaget v/Lars