Selskabet Bjergtaget er grundlagt, udvikles og drives af Lars Steen Hansen.
Selskabet Bjergtaget driver med:

  • at udvikle og producere lokale wifi-baserede natur/kultur formidlingsstationer og natur/kultur læringsplatforme.  
  • at udvikle, tilrettelægge og tage afsted på Slow-trekking ture med mer' eller mindre eksistensfilosofisk islæt.

Selskabet driver således med flere forskellige aktiviteter - men Lars søger at drive selskabet på et etisk og eksistensfilosofisk grundlag. Selskabet har således en antropologisk og en miljø- og energimæssig profil, hvor vi forsøger at opføre os ordentligt og forsvarligt.

 

Lidt om mig - Lars - som ejer og driver selskabet

Jeg er årgang 1959 og trådte mine barnesko på landet i det midtjyske lidt syd for Silkeborg. Jeg har altid haft et nært forhold til naturen - og færdes stadig, så ofte som muligt, på alskens måder ude i naturen. Naturen og dens mangfoldighed betyder rigtig meget for mig, men jeg er, qua min endnu større interesse for 'det at være menneske', meget optaget af hvad det vil sige at være et kultiveret ordentligt menneske som er og tør være i naturen.

Filosofisk er jeg således ontologisk-eksistentiel optaget - hvilket vil sige, at jeg er optaget af hvad det vil sige at være et menneske i verden. Jeg er optaget af hvordan mennesket på den ene side er født ind i en verden som allerede eksisterer, hvordan det alligevel kan komme til at opfatte sig som fri i denne verden og af hvilket ansvar denne frihed fører med sig.

Jeg er meget optaget af hvad det vil sige at være menneske - og måske især optaget hvad det vil sige at være en blanding af natur og kultur, som mennesket i mine øjne er.

Det er netop forholdet mellem kultur og natur og menneskets forhold til naturen der har ledt mig til at beskæftige mig med fokuspunkterne:

1) Formidling af natur (og kultur) til mennesker. Slow formidling - kan man næsten sige! Altså, formidling derude v.h.a. mine lokale wifi-baserede formidlingsstationer.

2) At få mennesker til 'at være' i naturen - så mange som muligt og så meget som muligt. Når det handler om 'at være' i naturen, handler det blandt andet om 'at turde stå stille derude' og sanse det der er omkring dig. Derfor er mine ture ud i naturen 'Slow-trekking' og handler om at komme ud naturen, at bevæge sig i naturen, at komme smukke og fantastiske steder hen - gerne op - samt at have sig selv med hele vejen. 

 

For at rodfæste mine tanker og aktiviteter med Bjergtaget skal jeg blot nævne at jeg er/har:

  • Cand.mag. i Religionsvidenskab og filosofi fra Aarhus Universitet.
  • Uddannet Gestaltterapeut fra Voervadsbro Gestalttræningscenter.
  • Elektroniktekniker fra Aarhus Tech.
  • Kurser i Kommunikation, coaching og ledelse.
  • Kurser i Fjeldskiløb på højfjeldet/trægrænsen og brevandring.

Se også Lars' C.V.

 

21.09.2017

Bjergtaget v/Lars