Slow-trekking er i Bjergtaget regi - et begreb som handler om:

  • at kommer smukke steder hen
  • at komme på tur sammen med andre mennesker i et tempo og i et strabadsniveau som passer lige til dig - så du dels får brugt dig godt og dels kommer 'helt' igennem
  • at have tid og mulighed for 'at være' på det smukke sted eller være i 'slow-trekking-mode' i vandring, i cykling eller på fjeldskiene

Slow-trekking handler for Bjergtaget altså om 'væren' og ikke så meget om 'at nå', eller om at præstere.

Det eksistensfilosofiske islæt i Bjergtagets ture, skyldes Lars'  - altså min - optagethed af menneske- og natursynet hos Søren Aabye Kierkegaard, Jean-Paul Sartre, Martin Heidegger og Maurice Merleau-Ponty.

Det eksistensfilosofiske på mine ture er ikke også terapeutiske, men jeg er af den opfattelse, at naturen og 'væren' i naturen på 'langsomme' vilkår i sig selv er helende og terapeutisk.

Naturen og det at være på Slow-trekking-tur er i mine øjne helende - hvilket du mærker dels i væren derude og dels i, at du når du kommer hjem igen har fået mere ro og retning i dit liv.

Bjergtagets Slow-trekking er et forsøg på at skabe et rum hvori du kan få mere mening og retning i dit liv .... selvom livet - i det eksistentielle lys - grundlæggende er meningsløst.

Jeg (Lars) vil på udvalgte ture udvide naturens helende rum med små eksistentielle øvelser og meditationer. Der vil i pågældende tures beskrivelser tydeligt fremgå, at turen indeholder øvelser og/eller meditationer. Hertil skal jeg sige, at jeg er uddannet og har erfaring med at være eksistentiel terapeutisk, støttende og opmærksom hvis noget skulle opstå og dette kræves.


hytteNBjegtaget laver Slow-trekking ture i et bredt spekter, lige fra 3 timers gå- cykel- og skiture til ture på op til 7 dage. Og Bjergtaget laver (uopfordret) ture i Danmark, Norge, Nordstyskland og på Korsika. 

Lige fra de korte ture til de lange tænker Bjergtaget i at forplejningen skal være 'gourmét' ligesom overnatninger sker enten i telt på udsøgte smukke steder eller i Den Norske Turistforenings hytter, på B&B's, kroer og pensionater. 

14. februar 2016

Bjergtaget v/Lars