Korsika med 39 færinge... i begyndelsen af okt. 2017

I efteråret drog Heidi og undtegnede, Lars, til Korsika - hvor blandt andet ville gå lidt GR20. På billederne på vej op imod og lige kommet over Punta á e Porta.

ppH2x

Det kan kun anbefales at gå GR20 i slutningen af september, det er 2. gang jeg (Lars) prøver det. Vejret er behageligt hele døgnet rundt og der er plads på hytter og stier. Punta á e Porta, det højeste punkt på GR20 (2220 m.o.h.) og et af mine foretrukne spots på "Skønhedens Ø" Korsika.

I 2. uge af oktober kom færingerne, og vi lavede fantastiske ture ud fra Calvi... blandt andet op i bjergene bag I'll Rouse og Calvi.

corse1H2

Vi ville også gerne snuse til Bonifatuskoven og GR20 og alle af de 55-77 årige seje færinge kom op til den første hængebro i Bonifatuskoven, imens 9 nåede op til den anden som er på GR20 i godt 1200 meters højde.

bonifatu

Det var fantastisk dejligt at være guide for de gæve færinger og jeg håber at vi får muligheden igen - enten på Korsika igen, her i Sydgrønland eller måske et helt tredje sted.

Januar 2018 Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


Kort sensommertur til Aurlandsdalen (N)...

Heidi og jeg (Lars) nåede en kort sensommertur 16 som vi startede ved Østerbø ...

 

... og gik ned igennem den smukke smukke dal. Billederne taler for sig selv...!

 

aurland3

September 2016

Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


Slowtrekking-tur den 11. september 2016 - fantastisk tur! (DK)

Vi cyklede og gik rundt fuldstændig som tænkt... vi spiste frokost ved Den Genfundne Bro

frokostDGB

Efter cykelturen rundt til DGB og Nedenskov Sø (badning) gik vi på sukkertoppen. Fra Sukkertoppen, som alle ved, er udsigten over Mossø, Ry Flyveplads og Salten Ådal helt uovertruffen.

September 2016 Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


(DK) Lørdags den 6. august 2016 var vi (Lynne, Ole og jeg/Lars) heldige - vi nærmest cyklede rundt om regnvejret og havde således en meget fin cykeltur rundt om Horsens Fjord i godt vejr. Turen varede fra kl. 8 til kl. 21 men så nåede vi også at sejle Alrø-Hjarnø-Snaptun, at cykle Boller Skov-Horsens-Den nedlagte jernbane Horsens-Haldrup-forbi Vorsø og at grille på Sondrup Strand.

På billedet ses Lynne og Ole i snak over kaffen, inden vi begiver os ud på den nedlagte jernbane Horsens-Odder på nordsiden af fjorden...

August 2016  Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


I uge 26 cyklede Bjergtaget, d.v.s. Heidi og jeg, Lars, fra Rostock til Sassnitz på Rügen. (D)

Vi cyklede igennem storslået natur i Darss, langs Barther Bodden og Grabow. Vi cyklede ud og ind langs Rügens storslåede vestkyst til Dranske og over tangen til Nationalpark Jasmund og byen Sassnitz. Og vi besøgte undervejs storslået kultur ligefra de store kirker i Rostock og Stralsund til små fiskerbyer hvor der altid er en lille bod med "fischbrötchen". 

Vi cyklede i omegnen af 50 km pr. dag. Vi boede på små campingpladser og et par gange 'vildt'.

Juli 2016  Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


Bjergtaget laver ture på Den Skæve Bane, Bryrupbane-stien, Horsens-Odderstien og kombinationer heraf.

Forleden cyklede Bjergtaget (Lars) en lille tur t/r Haldrup-Horsens, blot 2 timer. På turen mærkede jeg foråret i fuld flor og jeg så selvfølglig alt i blomst men også blandt andet rådyr på tæt hold, ligesom denne flotte gravand - det er kun til at blive i godt humør af...

Så kom og vær'  med på slow-trekkingtur - ligefra lokale cykelture til turene ud fra Rondetunet, cykelturen til Rügen og/eller vandreturene på Korsika.

Maj 2016  Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


Bjergtaget på bjergtagende tur til Nuuk (GL) - Grønland i sidste halvdel af april...

Fjeldet øst for Nuuk mod Kapisillit er fremragende for fjeldture. Terrænet er dog strabadsiøst og det kræver godt udstyr.

Trods - eller måske på grund af det strabadsiøse - er det en stor oplevelse at gå i fjeldet ved Nuuk i Grønland. I de 11 dage jeg var i Nuuk så jeg havørn hver dag, pukkelhval og meget andet dyreliv - især fugle. Nu forlyder det... at sneen er væk og flora vælter op af jorden ligesom endnu flere havørne er på vingerne (Heidi har set 10 havøren i luften over Lille Malene på en gang) og nu er det tid for Slowtrekkinger med teltovernatning.

April 2016  Bjergtaget v/Lars Steen Hansen


I samarbejde med Rondetunet (N) var vi 8 på Slow-trekking (på fjeldski) i uge 10 i det norske fjeld.

Vi havde fantastisk vejr - blå smørring - og næsten helt vindstille hver dag. Vi gik i fjeldet på dagsture - hvor Bjergtaget vejledte og hjalp de meget motiverede 50+'ere med at håndtere fjeldskiene under de meget forskellige forhold som skov og højfjeld byder. Vinterfjeldsturen for 50+'ere blev gennemført i samarbejde med Rondetunet.

Bjergtaget 2016  Lars Steen Hansen


Bjergtagets 'Slow-trekking' handler, uanset form, om at få flere mennesker til at bruge naturen mere... Det handler om:

  • menneskets sundhed - både mentalt og fysisk
  • menneskesyn - og deraf 'natursyn'

Ideen med Slow-trekking er at mennesket på Slow-trekking får mulighed for at mærke sig selv som 'hel' og samtidigt være helt tilstede i naturen. Slow-trekking er både mental og fysisk sundhed for mennesket og sund og ordentlig benyttelse og beskyttelse af naturen.

Slow-trekking er hverken formspecifik eller stedsspecifik.

Bjergtaget laver dog kun (uopfordret) vandre-, cykle- og fjeldskiture i Danmark, Norge, Nordtyskland og på Korsika.

I Norge entrerer Bjergtaget med Rondetunet i Rondane.

 

11 jan. 2018

Bjergtaget v/Lars